• 2018/6/11

靠搶戲、整容出道嘅他,直怼記者說自己只整了眼睛,其他地頭都系天生嘅!?

引用本文加入書籤轉寄本文


記憶嘅最初系幾年前,當其時正爆發王菲李亞鵬拆檔,張大大因喺節目直播中直情稱呼謝霆鋒爲王菲“前夫”,引起了網友嘅強烈抵制。爲了泄憤,網友們扒出了張大大早年未整容嘅照片......

面對整容風波,張大大表現得倒系很坦然,他話俾記者說自己只整了眼睛,其他地頭都系天生嘅!

大方承認整容嘅張大大甚至還調侃記者,“你也有點大小眼哦,你去做吧,我跟大夫說,收你便宜點!”……少年你如此耿直,果然系主持界嘅一股清流呀!

但系睇到這圖...網友睇了這圖都覺得有點別扭

尤其這張,這嘴....嘴...美蟲表示實情難以言喻!

系唔系望住很別扭?

網友也開啓了吐槽模式,有人說像吃了鹹梅幹,很有畫面感了。

有人說像被蜜蜂蜇了。

系咁樣咩?

有人說嘴巴像劉梓晨。

像咩?

仲有人說很像日本女人嘅嘴。

或許網友說嘅系這個?

仲有強迫症表示這嘴巴望住心創摁返去。

可能睇到太多人質疑自己嘅嘴了,張大大還特地喺評論裏回複網友表示自己嘅嘴本嚟就系長咁樣,冇嘬腮也冇P。

然而,張大大真個天生嘴系噉咩?

有網友翻出了他早期嘅照片,質疑他整過眼睛、隆過鼻哥,甚至還曾經做過豐唇手術……

額,按照這個來睇嘅話,大概就系換咗個頭。

這系戴黑框眼鏡時期,嘴系自然嘅。

很青澀,竟然仲有點好樣...

言之後,有人繼續挖出他更早期嘅照片,這系早期證件照。

額,算上證件照自帶把人拍醜嘅效果,這張睇起身系真個冇鼻梁,也冇雙眼皮,唔過嘴仲系自然嘅...

宜家張大大鼻梁好似變高了,嘴巴變小了,眼皮也雙了。

2015年張大大喺韓國出行時喺微博上PO了張照片,照片中嘅張大大雖然口罩黑超遮面,但有火眼金睛嘅網友發現眼睛嘅邊緣顯露出類似膠布嘅物體。

據說,曾有整容醫生睇過他嘅照片後表示張大大五官都接受過微整。

面對整容風波,張大大表現得倒系很坦然,他話俾記者說自己只整了眼睛,其他地頭都系天生嘅!

承認整容嘅同時還調侃記者:“你也有點大小眼哦,你去做做吧,我跟大夫說收你便宜點!”

一方面認爲張大大說嘅整容只爲了讓自己更加上鏡,讓觀衆更加夠味,系有道理嘅正能量嘅,一方面卻認爲他嘅嘴巴似乎系整過頭了~

唇系人類面部錫士嘅部位,唇部唔美觀或畸形常見嘅有厚唇、薄唇及繼發唇裂畸形等,呢啲可以透過唇部整形術來改善。

01

唇珠成形術

如果唇珠唇峰基本形態唔系很完美,可以使用唇珠整形術。方法系從唇內緣作一個整形術,怕者注射脂肪,以至到唇珠成形嘅目嘅。

1、唇珠成形術

(1)Z成形術

唇裂修複術後有時上唇厚度唔啱稱,按Z成形原則,將厚唇處轉移到上唇中心,形成唇珠;按上述原則設計Z形移位嘅兩個三角瓣,切開達肌肉層;將切開成形嘅兩黏膜肌肉三角瓣互相移位後縫合;加壓包紮24~48h。

(2)V-Y成形術

將上唇上翻,顯露唇系帶;喺系帶上嘅唇黏膜部做V形切開,直達肌肉層,形成一個三角形黏膜肌肉瓣;將成形嘅三角形黏膜肌肉瓣向上移位,並行Y形縫合;喺唇移行部和黏膜部之間形成一個明顯突出嘅唇珠。

2、自體脂肪注射唇珠成形術

抽取大腿、腰腹部脂肪,將呢啲抽取嘅脂肪進行篩選,就篩選後嘅脂肪注射到唇部,並將其塑形。

02

厚唇改薄

厚嘴唇系可以透過手術加以矯正嘅,一般改善厚嘴唇嘅方法有“梭形切除法”和“橫縱棱形切除法”兩種。

根據自己嘅實際情況選擇適合嘅方法,棱形切除法系沿重唇周緣作梭形切口,透過楔形切除粘膜和粘膜下嘅組織,切開分層縫合。經過手術唇部嘅外觀得以改善,一般喺術後嘅一周內就可以拆線。

03

豐唇

豐唇手術比較常見,適合大部分唇部唔夠豐滿錫士嘅求美者。豐唇手術可以分爲三大類:手術豐唇、注射豐唇、自體脂肪豐唇,可以根據自身需求選擇唔同嘅豐唇方式。豐唇手術還可以改善唇部因老化出現嘅萎縮、細紋、下垂嘅症狀。

1、自體脂肪豐唇

自體脂肪豐唇系從受術者脂肪堆積嘅部位抽取脂肪顆粒,經特殊處理後注射到嘴唇皮下,使唇部變得飽滿美麗。脂肪顆粒系自體組織,因此唔曉發生排斥反應。其優點手感柔美,形態真實 。

2、注射豐唇

注射豐唇系指將醫學飛數常用嘅注射豐唇材料注射到唇部至到豐滿唇部嘅效果,常用嘅注射材料有玻尿酸等,呢啲材料嘅人體相容性好,無毒無排異現象,填充唇部手感真實,形態自然。手術安全恢複快, 術後效果自然 。

對于大多數嘅男生來說

判斷女生化妝唯一標准

就系有冇塗口紅

畢竟對直男來說

粉嘟嘟、水靈靈嘅紅唇

系很可愛、勾人嘅

塗個透明唇彩

都系引人“犯罪”嘅桃花唇

因此

女生們瘋狂ALL IN口紅色號

限量版、人魚色、斬男色……

但系如果冇錫士嘅嘴唇

各種好樣嘅唇彩也就好閑意義了

 

0
0

複製引用網址

回應
共 0 筆

我要留言* 必填
鉅亨網【部落新世界Blog】 Email:
(建議填寫,版主回覆會用郵件通知您)
鉅亨網【部落新世界Blog】 記住我的個人資料:
鉅亨網【部落新世界Blog】 私密留言:僅提供會員使用,如欲使用私密留言請先 登入會員
鉅亨網【部落新世界Blog】 留言內容:【限制 1000 個字元】
鉅亨網【部落新世界Blog】 認證碼:

renewandroid
  • 暱    稱:renewandroid 
  • 部落分類:  
  • 我的好友們(0
  • 誰加我為好友(0
  • 我的收藏部落(0
  • 姓名: 
  • 自我介紹: 

《MORE》

1357891011141516171819

本日人氣:0
累積人氣:170